Pakhuis de Zwijger presents the bi-monthly series “No words, just action” on May 7, 20-21h30. Jeroen Laven from Stipo will be speaking about development in the city, neighborhood, and region. Their book, The City at Eye Level, dives deeply into philosophy and strategy behind the planning and design of plinths in urban environments. See details here.

Screen Shot 2013-05-06 at 7.44.24 AM

In het kader van de Rotterdamse en Amsterdamse Stadambassade presenteert Pakhuis de Zwijger de tweemaandelijkse talkshow Geen Woorden Maar Daden. Gastheer Sjoerd van Oortmerssenontvangt uiteenlopende gasten voor een update van everything cool & groovy uit de havenstad.

Jan Benthem van het Amsterdamse Benthem Crouwel Architects gaat met Jeroen Laven van STIPO in gesprek over stedelijke ontwikkeling, architectuur en de verschillen en overeenkomsten tussen beide steden. Benthem is onder andere de architect van het nieuwe station van Rotterdam Centraal, door de lokale bevolking inmiddels omgedoopt Station Kapsalon vanwege de opvallende metalen overkapping van het gebouw. Het team van STIPO houdt zich al 19 jaar bezig met de ontwikkeling van steden, wijken en regio’s, uit passie voor sterke steden en sterke samenlevingen. Met hun boek The City at Eye Level duiken ze diep in de filosofie en strategieën achter de planning en inrichting van ‘de plinten’ van stedelijke omgevingen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s